28-05-08

collega's, succes

Sara, Magali, Marino en Adil ... veel succes in de finale.

lienweb

20:26 Gepost door Lien in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

26-05-08

MET OPGEHEVEN HOOFD !!!

Donderdang, 22 mei

't Is weer zover! LIEN-AVOND!

Hilset maakt zich op voor de halve finale.  De zaal stroomt weer vol voor de drie overblijvende koppels in 'Can You Duet"!  Drie topduo's strijden voor een plaats in de finale: Ons Lien met guy, Sara met Marino en Magaly met Adil.

"Hoe gaat dat hier aflopen ? Da zen echt wel drei goei duo's."

En dan een eerste verrassing.  Enkele minuten voor tijd verschijnt Lien op het grote scherm.  "Hey, ze hemme a filmke gemokt van de Lien".  Op haar eigen nonchalante manier bedankt Lien al de supporters en de helpers in de zaal voor al hun inspanningen van de weken die al voorbij zijn.  "'t Was wel mee een briefke, want gelak da ze zelf zee ... ik zen nog gene professional, hé!"  En 't is toch wel schoon van Lien, da bedankske.

Dan zet iedereen zich klaar voor de show.  Maar plots een tweede verrassing: Er wordt aangekondigd dat je al mag stemmen!

"Watte, ... da kan naa toch nie!  Naa al beginne stemme ... en ze hemme nog geen noot gezongen.  Is da wel zjust?  Hemme ze da nie te vruug gezee?"

Ja, er was wel wat consternatie in de zaal.  Iedereen was echt wel verwonderd.

"Dees is er toch e bekke over, nie?"  Maar ja, we moeten het spelleke meespelen.  De gsm'ers beginnen hun werk te doen.

Gelukkig wordt er ook nog gezongen.  Lien en Guy bijten de spits af.  EN HOE!!! Ze hebben hun tanden wel stevig in dit nummer gezet:  Lien en Guy smijten zich vol in dit nummer en de zaal staat op zijn kop.  Iedereen is het roerend eens "Dees was Kaa-goe!!!"

De jury, die er naar eigen zeggen deze keer maar een beetje "voor spek en bonen" bijzit, is ook unaniem: "GROTE KLASSE.  Lien en Guy hebben hét!" En het is Wouter die de nagel op de Hulshoutse kop slaat: "Wel Joa, dik in de sjakos hé!"  Lien en Guy zijn tevreden, de jury tevreden en de zaal tevreden.  En vava, moemoe en de oma die als trouwste supporters natuurlijk weer aanwezig waren "zo fier as ne gieter"!

Ja, ze verdienen het echt wel om naar de finale te gaan en er wordt nog wat drukker gedrukt op de toetsen van de gsm's!

De andere koppels brengen hun eerste nummer.  Natuurlijk ook goed, maar in alle bescheidenheid ... toch zeker niet beter dan lien en Guy. 

De tweede beurt verloopt ook prima, maar ja ... met deze zes mensen hadden we niet anders verwacht.

Toch misschien nog een speciale vermelding voor het laatste nummer van Magaly en Adil: Ook echte klasse!

Ondertussen wordt er echter verwoed verder gestemd.  Toch heerst er een rare sfeer in de zaal "Hee dees aflevering agelek nog iet te make me ne zangwedstraad!  Stemme veu dat er gezonge is?!!!!  En zulle welle wel kunnen konkurere met Antwerpe en Gent, zo'n klaan dorpke as Hilset?  En is de Guy nie van Bredene?  da's ook nie groot! 

De twijfel is voelbaar in de zaal.  Maar niemand geeft op.  Er wordt nog steeds gestemd.  Vooral nonkel Wim weet van geen ophouden:"op maane gsm sta nog altaa nie da de laane toe zen! Dus doenek nog moa wa vet .... ge wettet noejt!"

En toen was het weer van dat! WACHTEN

*****************************************

En het verdict komt zwaar aan: Lien en Guy gaan niet naar de finale!  Ongeloof! Spijt!  "allée naa, zo ket baa en dan moeten afvalle. 't Is spaateg! 't Is ne sereuze schok veel heel Hilset." En me hemme zoè ons best gedaan.  Maar ja, me zille me nie genoeg geweest zoan.  Woe moetten der ons boa neerleggen."Knipsel

De verslagenheid is groot: "Hulshout treurt!"

Tijdens het filmpje over het parcours dat ze afgelegd hebben wordt het toch stil in de zaal. Lien heeft het duidelijk efkens moeilijk.  Maar dat mag immers.  In de zaal zijn ook tranen gevloeid, hoor.  Maar we begrepen het wel ... zo dicht bij de finale.

Ja, ... volgende week?!?  't Zal niet meer hetzelfde zijn.  Natuurlijk zijn we allemaal benieuwd wie de finale zal winnen, maar zonder "ons LIEN" is het toch anders!  En zo thuis naar 'Can You Duet' kijken ... dat gaat raar doen.  't Zal met pijn in het hart zijn dat we niet meer kunnen gaan 'Lienen'!

maar toch:

"Zemme van Hilset of zemme 't nie. We hemme het toch allemaal gehoord zeker.  't Zit erin en 't zal der uitkomen!  Ons Lien kan zinge!"

Lien, je kan met opgeheven hoofd de arena verlaten!  Voor ons blijft Lien 'De ster' van 'Can You Duet'.  Ze heeft vandaag, samen met Guy, toch nog maar eens bewezen dat ze haar plaats meer dan waard is.

LIEN, wij staan allemaal achter jou!  Wij hopen allemaal dat je de ingeslagen weg zult verder gaan.  Dan kunnen we weer terug gaan LIENEN.  Aan supporters zal het je zeker niet ontbreken.

LIEN, we wensen je al het beste en hopelijk een mooie muzikale toekomst.

Je trouwe supporters!

(LuVanHilset)

15:55 Gepost door Lien in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

25-05-08

HEEEEEEEEEEEEEY allemaal !!!

HEEEEEEEEEEEEEY allemaal !!! Ik hoop dat jullie elke donderdag evenveel hebben genoten als ik want ik vond het echt fantastisch !!!Elke week weer evenveel plezier en iedere week da ''parochezeltje'' vol , het was NI TE DOEN !!!foto46
Bedankt voor iedereen die er voor mij was en natuurlijk voor ALLE SUPPO'S !!!
Hopelijk kan ik jullie snel belonen met (laat ons dromen en hopen) een optreden (*** concertje***) haha !!! X DIKKE SMAKKERDS LIEN

14:02 Gepost door Lien in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

23-05-08

het heeft niet mogen zijn

Knipsel

 

00:55 Gepost door Lien in Algemeen | Permalink | Commentaren (24) |  Facebook |

22-05-08

ik reken op jullie

lienweb

Bijna is het weer zo ver, vanavond moeten we weer in de arena.  Ik heb het wel niet meer alleen in de hand.  Ik heb echt jullie steun (lees sms'jes) nodig.  Een vrijstelling is er niet meer te verdienen.  Alleen jullie kunnen mij naar de volgende ronde sturen.  Mag ik op jullie rekenen?!!!!

10:10 Gepost door Lien in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

20-05-08

nog twee keer slapen

18:05 Gepost door Lien in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

19-05-08

het nieuwe werkwoord

lien 3.5j

donderdag, 15 mei  ....

We moeten gaan 'LIENEN'.

Jazeker, in de zaal te Hilset is blijkbaar een nieuw werkwoord in de maak: We moeten gaan "Lienen"!  't Is te zeggen: We moeten naar de parochiezaal om half 9 om te gaan supporteren voor Lien (.... gaan Lienen).  De zaal is weer volgelopen met fans.

De LIEN zingt vandaag met ADIL!  "Goe koppel, den Adil heeft ook een ferm stem.  Maar hoe goa da gaan met "VONKEN EN VIER" van Clouseau, ... in't Nederlands?

Naar het schijnt gingen de repetities goed en ook in de Carré, waar ook een boel supporters van Lien mee waren, was het in orde.  Dat stelt ons weer wat gerust.


Langs de andere kant weten we ook dat er geen zekerheden meer zijn.  Wie die vrijstelling gaat krijgen weet niemand.  't Zijn immers vier prima duo's.  Misschien is nederlandstalig dan toch eer een nadeel dan een voordeel .. Wie weet!


De optredens beginnen!  Magaly en Marino ... zeker in orde!  Stephanie en Jan .... ook weer knap! En dan Lien en Adil met "Vonken en Vuur".  Awel, volgens ons vlogen de vonken eraf en hebben ze allebei met vuur gezongen.  De reacties in de zaal op TV sprak boekdelen.  Den ambiance zat er daar zeker in.  En ook in onze zaal.  Het nummer werd met groot gejuich beloond.


"'t Was toch weer kei goed, zeker! En da Nederlands was ok dik in orde.  En ze hemme der echt wel plezier in gehad, da konde zo zien!"De commentaar was goed, maar er werd iets gezegd over "ee-klanken". "Waren die verkeerd? Da hemme welle wee nie gehoord.  Baa ons was da dik in de sjakos.  Moa ja,  .. wie zen welle?"


Nog 1 koppel te gaan: Guy en Sara! 
"Hola,   ... dees is ook echt wel goe!  't Zal wee ne zware strijd zijn. Dees 2 verdienen met dit nummer toch echt wel een vrijstelling.  Maa dan hemme Lien en Adil ze nie ?!?!?!?!?!


Het is weer wachten op de jury.  En die komen met hun besluit.  Voor ons toch wel een beetje een verrassing: Magaly en Marino!  "Die waren natuurlijk ook goe, maa toch, ... in de zaal werd toch gedacht aan Sara en Guy!" Maar ja, de jury wikt en beschikt.

De drie andere koppels moeten dus nog eens zingen!  Maar dan verwarring !?!?

foto-31
"Ze moete eerst toch nog es zinge?  Of moete we naa al sms-en?  Waarom moeten ze dan nog zinge?"

Dan wordt er afgeroepen in de zaal dat we nu dadelijk moeten beginnen.  De GSM's komen te voorschijn.  De eerste berichten vertrekken.  Maar dan nog meer verwarring.


"Der komt eest nog e program tussen: CSI.  Woa is da na goe vee?  Moete we een héél uur wachte op den uitslag?  En moge me dan een heel uur sms-en?


Blijkbaar weet niemand hoe het juist zit.  Dus zullen we maar door sms'en.  Blijkt achteraf dat de mensen die tijdens CSI nog gestemd hebben, TE LAAT WAREN!


Ondertussen zingen de drie koppels hun tweede liedje.  En we moeten eerlijk blijven.  We vonden het niet het sterkste optreden van ons Lien.  Het nummer lag haar blijkbaar niet zo.  Ja, de nummerkeuze speelt bij een wedstrijd blijkbaar toch ook een niet te onderschatten rol.


En dan kwam het ergste van de avond.  Het wachten.  Nog steeds werden er sms-jes verstuurd, niet wetende dat het al te laat was.


Deze CSI-aflevering duurde voor iedereen duidelijk VEEEEEEL te lang!


En dan eindelijk de verlossing!  De uitslag kwam door!  Lien was erbij met Adil. " Voila, ons job zat erop!  En we hebben ze goed gedaan." Een bronzen medaille is nu al zeker binnen voor Lien en daar zijn we trots op. En wat er verder nog uit de bus komt zullen we wel zien. Maar het verhaal, dat ondertussen al meer een sprookje is, kan voor ons al lang niet meer stuk!


Stephanie en Jan hebben minder geluk.  Spijtig dat ze wegvallen.  Toch een tof koppel zeker en ze kunnen allebei goed zingen.  Spijtig Stephanie en Jan, maar we zijn er zeker van dat we van jullie nog zullen horen.


En wij, ... wij kunnen volgende week weer gaan "LIENEN".  Donderdagavond zijn we allemaal paraat, daarvan mag je zeker zijn.

Tot dan!          ( Naar 't schijnt foto-05terug met de Guy )

LuVanHilset

klik op de foto om meer sfeerfoto's van vorige week in Vilvoorde te kunnen bekijken.

Voor meer foto's vanop de Antwerpse Sinksenfoor, geschoten door paparazzi Diane klikken op bovenstaande foto's.

Dit stempelwerk kreeg ik van de kleuters van Juf Sabine.  Mooi met dat rode hartje centraal.

 

En dit zijn nog enkele kunstwerkjes van trouwe supporters.  Bedankt Allen.

16:29 Gepost door Lien in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

18-05-08

Het Nieuwsblad

13:18 Gepost door Lien in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

16-05-08

BACKSTAGE en sfeerfoto's pz

Wil je backstage meegenieten klik dan op de foto hieronder. 

 

 

Can You Duet in AntwerpenCool

Op zondag 18 mei maken we de Sinksenfoor in Antwerpen onveilig, en dat vanaf 20u.

 

Beleef de live shows zelf

Wil je onze kandidaten komen aanmoedigen tijdens een live uitzending?
Stuur dan snel een mailtje naar
duet@vt4.be. De plaatsen zijn beperkt!

Gisterenavond zat de sfeer er in de PZ in Hulshout ook weer in.  klik op een foto om de rest van de foto's te zien.

  

14:13 Gepost door Lien in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

bedankt Jan en Stephanie voor de fijne tijd

jan en stepahnie

Stephanie en Jan - in het ware leven toch wel een écht koppel zeker - kregen niet voldoende stemmen van de kijker om de halve finale van Can You Duet te halen. Slechts één duo - Magaly en Marino - kreeg een vrijstelling van de jury, de drie overgebleven tweezitjes vochten het in een tweede ronde uit en moesten daarbij op de gunsten van sms'end Vlaanderen rekenen. Gevolg: vreugde bij Adil en Lien en bij Guy en Sara, treurnis bij Stephanie en Jan.

"Gouden duo"
De enige vrijstelling van de jury was dus voor Magaly en Marino, die enkel Loveshack van de B-52's moesten/mochten brengen. "Een gouden duo", sprak Ronny Mosuse wijs en liet daarbij opvallend de "diamanten en briljanten" van vorige week achterwege. Wie zijn wij om de beoordelaars tegen te spreken? We vragen ons wel af of zo'n jury wel het 'ding' van de overigens fantastische Mosuse is. Als hij zelf al toegeeft "geen kritiek te durven geven" en "niet meer te letten op valse noten"...

"Verzekering voor oren"
Het voordeel van een driekoppige beoordelingscommissie is dat er gewoonlijk toch eentje het bij het rechte eind heeft, of vooral: durft te hebben. Zo verzekerde Wouter Van Belle ons van zijn "goede verzekering voor de oren", na de valse noten in de versie van Jan en Stephanie van Keanes mooie 'Somewhere only we know'. Nog niet de Nicole en Hugo van morgen dus.

"Who's fucking Koen Wauters?"
Berchemnaar en ex-Idoolkandidaat Adil mocht het ditmaal met Lien doen, en wel in het Nederlands, met Vonken en Vuur van Clouseau. Straffe prestatie van de 18-jarige Adil ("Who's fucking Koen Wauters?", riep Roos Van Acker zelfs gedurfd uit), helaas bleek de basstem van Lien het nummer niet zo goed aan te kunnen.

George Michael of Boy George?
Guy en Sara waagden zich aan Stevie Wonders 'As', in duet ooit prachtig gecoverd door Mary J. (spreek uit: "jay", Felice) Blige en George Michael - niet te verwarren met Boy George, Felice. Verdienstelijk, zeker wel, maar dus niet voldoende om rechtstreeks door de jury naar de halve finale te worden gestemd.

Tweede ronde
Tweede ronde dan, zonder winnaars Magaly en Marino, en dus ook zonder 'Apologize' van Timbaland. Stephanie en Jan kregen als opdracht 'I knew you were waiting for me' van George Michael en Aretha Franklin. Er zijn mindere goden om te coveren. Stephanie compenseerde alweer een wat mindere Jan en werd door Roos geprezen omdat ze "meer seks op het podium" bracht. Daar zijn wij ook niet tegen, als het maar proper blijft. Maar het orgasme bleef dus uit voor de nieuwe afvallers.

"Awful, not beautiful"
Het broze 'You're beautiful' van de huilerige dekhengst James Blunt bleek een kolfje naar de hand van Adil, de ietwat zenuwachtige tiener "zonder borsthaar, maar mét veel talent", dixit Roos. "Waarom heb jij nog geen platencontract?", verzuchtte Mosuse zelfs. Maar Lien was er ook nog, om het duet compleet te maken, en zij deed jurylid Wouter Van Belle besluiten: "It Was awful, not beautiful". Van Belle gaf wel toe ook van het origineel te moeten kotsen. Maar het publiek lustte de pap dus wel en hield het koppel in de wedstrijd.

Acteertalent
'Hips don't lie' kennen we van Shakira en werd voor Can You Duet gebracht door Guy en Sara, die op zijn zachtst gezegd niet zot stonden van het nummer. Dat bleek uit het filmpje vooraf. Ronny Mosuse hoort dan wel geen valse noten, maar acteertalent kan hij wel nog onderscheiden en dat prees hij ook in de prestatie van Guy en Sara. Inderdaad, geen slechte beurt voor de gelegenheidstandem. En dat vond dus ook de VT4-kijker.

Volgende week de halve finale, met alweer nieuwbakken, door het lot gekozen duo's. (Joeri Vlemings) (verslag geleend van hln)

 

Halve finalisten "Can You Duet" bekend

16 mei 2008

Het duo (en in het echt ook een koppel) Jan en Stephanie zijn de afvallers geworden van de vierde liveshow van "Can You Duet" op VT4. Nadat eerder ook al Elke en David, Bente en Tom en Jan en Elien naar huis werden gestuurd, zijn de halve finalisten bekend.Magaly, Marino, Sara, Guy, Lien en Adil zullen strijden voor een plaats in de finale én het uiteindelijke platencontract. Volgende week moeten drie koppels het in twee rondes tegen elkaar opnemen. In de eerste ronde zijn dat Guy en Lien met "Signed Sealed Delivered" (Michael McDonald), Marino en Sara met "With or Without You" (U2) en Adil en Magaly met "I'll be there for you" (The Rembrandts). In de tweede ronde volgen Guy en Lien met "You Give Me Something" (James Morrison), Marino en Sara met "What I Like About You" (The Romantics) en Adil en Magaly met "If I ain't got you" (Alicia Keys). De uiteindelijke finale is gepland voor 29 mei. (LEE)

bron: Belga

11:15 Gepost door Lien in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-05-08

backstage

 lienweb

Klik op de onderstaande foto's om backstage mee te genieten. 

Gisteren ben ik op interview geweest bij radio Apolo in Wiekevorst.  De kleindochter van mijn meester van het zesde leerjaar (meester Theo) legde me het vuur aan de schenen.  Dank U, radio Apolo!!!!

Maar vandaag is het weer zo ver.  Vergeet niet te kijken en als het nodig is reken ik op jullie steun.  Tot straks.

lien1

lien2

16:19 Gepost door Lien in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

14-05-08

vunken en vier

Wij gaan het donderdag samen maken, wij zijn er klaar voor.  Jullie houden voor een noodgeval de GSM in aanslag!!!foto-24
foto-25
foto-28 foto's van Jan Liekens, geleend van www.zangtalent.be


Donderdag 8 mei 2008 !

't Was weer "vollenbak" in de zaal.  Hilset kwam weer supporteren voor Lien.  Ze zou vandaag optreden met Guy.  Dat gaf wel vertrouwen:" de eerste keer was dat toch dik in de sjakos.  't Is te hopen dat het weer lukt met die twee."

Ja, we waren de vorige keer nog niet vergeten!  Dat genomineerd worden en moeten stemmen was niet goed voor het hart!  Vééél te spannend.

De eerste optredens waren weer allemaal in orde.  't Was wachten op Lien en Guy.

Vanaf de eerste noten was het er 'vlam' op!  De ganse zaal was het eens: "Dees was toch wel hééél goed! En zeker nie vals!  Ja en de show mocht er ook zijn."

En dan de commentaar van de jury!  Eén en al lof.  En hoorden we daar niks over een sportpaleis?????  Jawel, deze keer hadden we er vertrouwen in!

Maar da laatste nummer was toch ook weer subliem.  Er en zijn maar 2 koppels die rechtstreeks doormogen!  Dit verhoogde toch weer de spanning in de zaal.

Uiteindelijk kwam de beslissing.  We zouden zelf niet in de jury willen zitten want begin tussen deze duetten maar eens te kiezen.

En dan een gejuich door de zaal.

Lien en Guy zijn het eerste koppel dat rechtstreeks doormag.

Opluchting en een fier gevoel!  "Ons Lien" (want dat is ze toch een beetje) is erbij.  Ze zit in de volgende ronde.  Dat sportpaleis is misschien nog wel wat voorbarig ... maar wie weet?????  Zoals ze vandaag zong zou het wel eens kunnen!  In elk geval.......

Knap werk Lien en Guy!

"Nen dikke proficiat van gans de zaal .... en tot donderdag.

LuVanHilset

10:45 Gepost door Lien in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

13-05-08

Samen met Emile Mpenza

Toen was ik 14 lentes oud en stapelverliefd ! ? ! ?
 

ik & emile mpenza 14j

16:26 Gepost door Lien in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

12-05-08

ventilatoren

Als het donderdag nog zo warm blijft is de place2b de pz (anders ook wel).  Men heeft me beloofd dat de parochiezaal zal voorzien zijn van de nodige ventilatoren om jullie een frisse avond te bezorgen.  Tot ginder !!!!Kopie van 13 maand

Hier was ik 13 maanden jong.  Zelfs toen al was het kampioenenrood de kleur van mijn dromen.

23:10 Gepost door Lien in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

gisteren gespot in movieland

IMGP0014

13:05 Gepost door Lien in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

11-05-08

TOEN REEDS HAD IK AL EEN SPONSOR

Kopie van lien 1 jaar

10:30 Gepost door Lien in Muziek | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

10-05-08

Wie kan zich dit nog herinneren?

lien pompbak 10 maand

Ik was toen welgeteld tien maanden oud.

11:28 Gepost door Lien in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

09-05-08

repeteren

Ondertussen zit er al weer een dag van repeteren op.  Op de site van vt4 vonden we de beelden van gisteren.

voorbereiding en performance

De duetten voor volgende week zijn ook al gevormd.  We weten allemaal welk onze opdracht is.

Donderdag 15 mei in Can You Duet:
Magaly & Marino: Loveshack & Apologize
Stephanie & Jan H: Somewhere Only We Know & I Knew You Were Waiting
Lien & AdilVonken en Vuur & You're Beautiful
Guy & Sara: As & Hips Don't Lie

De rode garde van Hulshout schitterde ook weer in Vilvoorde.  Ons moe en Diane hebben enkele sfeerfoto's genomen.  Klik hier.

22:07 Gepost door Lien in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Vonken en vuur

Geniet alvast mee van de sfeer in de parochiezaal !! klik hier.


Op maandag 12 mei kan je me samen met de andere overgebleven duo's aan het werk zien in de Carré in Willebroek. Op zondag 18 mei maken we de Sinksenfoor in Antwerpen onveilig, en dat vanaf 20u.

Volgende keer zing ik met met Adil.  Klik hier voor de song!  Als we op de pijnbank belanden moeten we nog een tweede liedje zingen, klik hier.

01:18 Gepost door Lien in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

08-05-08

We gaan er voor !!!

Vanavond gaan we er samen weer voor.  Hopelijk kunnen Guy en ik de klus klaren zonder jullie sms'jes.  Tot voor TV of in de parochiezaal!!!!

Ondertussen is de fotoreportage van mijn bezoek aan de leerlingen van de Strepestraat er ook.  Klik hier.

01:05 Gepost door Lien in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

06-05-08

handtekeningsessie

Vandaag heb ik het druk gehad met mijn oude school te bezoeken.  Vele leerlingen van de gemeentelijke basisschool van Hulshout hadden voor de gelegenheid hun rode Lien t-shirt aangetrokken.  Ik trok dan van klas tot klas om interessante vragen van de leerlingen te beantwoorden.  Ik trakteerde ze op een postkaartje en een handtekeningsessie.  De nodige maatregelen werden getroffen om alles op de gevoelige plaat vast te leggen.  Klik hier om de reeks te zien.

 

Diane en Ulricke, trouwe supporters, hebben ook een boel foto's genomen, zowel in Vilvoorde als in Hulshout.  Klik op hun naam om ook deze te zien.  Bedankt dames voor die mooie foto's en vooral voor het supporteren.

 En dat er m .... gemaakt is kan je hier op de foto zien.  De supporters hebben Hulshout op de kaart van Vilvoorde gezet.

16:51 Gepost door Lien in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

05-05-08

LuVanHilset

Picture1 jpg46Toen ik nog veel kleiner en heel wat jonger was   ... samen met mijn peter, allé mijne vava op de foto!   Volgens ons moemoe is hij mijn engelbewaarder.  Ik denk dat ze nog gelijk heeft ook.  Vava, als het nodig is mobiliseer ze daarboven ook maar om sms'jes te sturen.

schoolfeest 5 jaar pierrot

En hier deed ik mijn allereerste optreden voor het grote publiek.  Ik zat toen bij juf Marita in de tweede kleuterklas.  Pierrot was mijn act.  Zoals je kan zien op de foto was juf Sabine  haar emoties niet de baas, het traantje moest weggepinkt worden.  Mooi hé.

Van onze vaste schrijver kregen we een verslag van donderdagavond.  Lees hieronder.

Duet-koorts in “Hilset” stijgt. 

Donderdag, 1 mei ….. 20 uur. 

Gelukkig zijn we op tijd gekomen, anders hadden we al geen plaats meer.  Ze komen allemaal voor “de Lien” van “Can You Duet”. 

Vandaag is de tweede live-uitzending.  Hoe gaat het vandaag gaan samen met haar partner ….!  Tegen half negen zit de zaal stampvol!  Jong en oud zit hier om Lien te steunen.  De kinderen (in rood-Lien t-shirt) hebben een plaatsje gevonden vooraan.  Al de stoelen zijn bezet en achteraan staat een boel volk recht.  We hebben ze deze keer niet geteld, dat was onbegonnen werk.  

De show begint.  Het wordt wat stiller in de zaal.  Lien moet nu niet eerst.  “Is dat een voordeel? ’t Was vorige keer als eerste toch onmiddellijk raak?”  Nu is het afwachten tot ze aan de beurt zijn.  

De spanning in de zaal stijgt.  Die andere koppels zijn toch ook weer goed.  Ze zullen hun beste beentje (en stemmetje) moeten voor zetten.En dan plots gejuich in de zaal.  Felice kondigt Jan en Lien aan.  Ze brengen een nummer van Brian Adams en Mel C.  Gelukkig moeten ze niet onderdoen voor de andere koppels. 

“Jawel, ’t is dik in orde!” Iedereen zit nu stil te luisteren.  “Ze kennen allebei hun tekst.  Daar kan al niks van gezegd worden.  En de show mag er ook zijn.  En zingen kunnen ze ook, dat hoor je toch zo!” 

LUID APPLAUS: het nummer is gedaan.  Felice vond het OK!  Maar hoe zit het met de jury.   Bij Ronny en Roos is het in orde.  “Pardon, wat zegt die Wouter nu!  Vals gezongen??? Da hemme welle nie gehoord!!!   Da klonk toch goe?  Horen welle dan zo slecht?”   ‘t Wordt efkens stil in de zaal.  Dan klinkt er een afkeurend gemompel, … zo van:” Da kan toch niet … en hee die wel goe geluisterd?”
Maar langs de andere kant moet dat toch ook wel ne specialist zijn.  Misschien hoort die wel beter dan welle?”
 

Iedereen heeft zijn eigen mening over de commentaar.  Hier was niemand het eens met dat ene jurylid.  Wij hebben niks vals gehoord en blijven bij onze mening dat het tof was,  …. kei-goed, ….dik in orde!
 

Ook bij Lien en Jan is er een beetje ongeloof te zien op hun gezicht.  Zij voelden het blijkbaar ook niet zo aan. “(Felicé) … En wat vind je van die commentaar , Lien?”  “’k Weet niet, … maar dan luister ik toch liever naar de Ronny!Awel Lien, GROOT GELIJK! WIJ OOK! 

Maar er komt nog een nummer.  Het wordt terug stil in de zaal want Sara en Adil brengen een prachtig nummer: rustig beheerst en met vééééél gevoel gezongen!  Knap gedaan. 

En dan is het afwachten op het oordeel van de jury: nominatie of niet! 

“’t Is nie war hé!  Hoe kan dat nu?  Lien en Jan genomineerd!” 

De keuze van de jury slaat in als een bom! De zaal beeft op zijn grondvesten.  “Wel verdikke, nu is’t aan ons.  Welle kunnen wel niet zingen maar sms’en, bellen en werken met de rode knop van onze digibox is onze specialiteit.  We gaan ze er door sleuren!!!  Rap want we hemme niet veel tijd.”De gsm’s komen boven.  Iedereen is druk in de weer:” ‘k hem hier geen goei ontvangst … ik ga buiten!  Wat moet ik weer sturen?  Welke nummer heeft Lien? …. “ 

De duet-koorts stijgt! Iedereen doet zijn best.  Lien MOET erin blijven, daar moeten we voor zorgen!  Er zijn er zelfs die met 2 gsm’s tegelijk bezig zijn.  Een tijdje is het vrij stil in de zaal … maar niet rustig!  Hoeveel er gestemd wordt weet niemand, maar we doen zeker wat we kunnnen TOT de lijnen dicht gaan. 

“Watte, … nu al!?!” 

Toen kwam het ergste: WACHTEN, niet weten of het gelukt is!  Naarmate de druk stijgt, stijgt ook de druk aan de toog.  Sommigen lijken hun zenuwen te willen verdrinken.  Pa Lien lijkt uiterlijk kalm en de grootouders ook.  Maar innerlijk slaan de zenuwen toe.

WIE VAN DE DRIE?  De telling is gebeurd!  De deurwaarder brengt de uitslag.  Het eerste koppel dat door mag is ……………………………………………………………… Lien en Jan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

Al de ingehouden spanning komt vrij.  Het is ons gelukt.  Ze is er nog bij.  Volgens ons zeker terecht.  De pintjes gaan vlot over de toog en er wordt zelfs al een dansje geplaceerd. 

We voelen wel mee met het koppel dat het niet haalde, maar het kan de vreugde niet teniet doen.  Nee hoor, HILSET FEEST want Lien gaat door.  We krijgen bericht dat ze nog naar de zaal komt, samen met Jan en Stephanie! 

“Echt wa?, … dan blijven we nog efkens.” Die ‘efkens’ is wel stevig uitgelopen! 

Als lien en de andere twee deelnemers arriveren zit de zaal nog vol volk.  Er worden al heel wat foto’s genomen met de 3 duet-kandidaten, mar toch vooral van ONS Lien.  Omdat niet iedereen onmiddellijk bij Lien kan, beginnen enkelen spontaan op de tafels te dansen, kei brrrrrrrrrrrrritttttttttt. 

En dat ze in Hilset kunnen feesten, … ze zullen het geweten hebben . 

PROFICIAT LIEN 

Wij zijn er volgende week terug. 


LuVanHilset

 

16:45 Gepost door Lien in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

04-05-08

 

LIEN_AFFICHE_002

10:06 Gepost door Lien in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

03-05-08

van twee vurige fans

bedankt Ymen en Stuie

LuVanHilset stuurde ons de volgende foto's.  Bedankt Lu.

12:47 Gepost door Lien in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-05-08

showbissite

Van de fotograaf van de showbissite kregen we een reeks mooie foto's.  Klik op onderstaande foto's om indrukken op te doen, respectievelijk vanuit Vilvoorde en vanuit de thuisbasis.

foto1

foto39

VT4 plaatste de beelden van gisterenavond ondertussen ook al online:

live 2, performance : baby when you're gone
live 2, voorbereiding: baby when you're gone

16:42 Gepost door Lien in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

De laatste tien zijn bekend

Na de tweede liveshow namen we afscheid van Elke en David. Zij konden rekenen op de minste stemmen van het publiek.

Intussen werd via loting beslist welke duetten volgende week zullen worden gebracht, en wie in zee gaat met wie... (klik op de titel voor een live versie)

Donderdag 8 mei in Can You Duet:
Jan H & Sara1999 - Prince 
Adil & MagalyClocks  - Coldplay 
Jan VR & ElienI don't Feel Like Dancing  - The Scissor Sisters 
Guy & LienEverytime I Think Of You - Marco Borsato & Lucie Silvas 
Marino & StephanieSomeone New – Heather Nova & Eskobar

Vrij van www.vt4.be

14:19 Gepost door Lien in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Bedankt voor de vele sms'jes, volgende week opnieuw met Guy.

De eerste sfeerfoto's vanuit de PZ zijn verwerkt.  Klik op bovenstaande foto om ze allemaal te bekijken.

Knipsel

Big Brother in HillsWood

fiere oma

02:52 Gepost door Lien in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

01-05-08

We gaan er weer voor

lienweb

Jan en ik gaan er vanavond weer een ferm lap op geven. Jullie zijn er dan om ons te steunen:  Baby when you’re gone – Brian Adams & Mel C . Afspraak om half negen, ofwel thuis voor TV (vt4) ofwel in de parochiezaal voor het reuzenscherm.

art_large_377835[1]

foto (HLN)

Knipsel

Klik op de foto voor het interview van Lien en Guy.

09:41 Gepost door Lien in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |