26-05-08

MET OPGEHEVEN HOOFD !!!

Donderdang, 22 mei

't Is weer zover! LIEN-AVOND!

Hilset maakt zich op voor de halve finale.  De zaal stroomt weer vol voor de drie overblijvende koppels in 'Can You Duet"!  Drie topduo's strijden voor een plaats in de finale: Ons Lien met guy, Sara met Marino en Magaly met Adil.

"Hoe gaat dat hier aflopen ? Da zen echt wel drei goei duo's."

En dan een eerste verrassing.  Enkele minuten voor tijd verschijnt Lien op het grote scherm.  "Hey, ze hemme a filmke gemokt van de Lien".  Op haar eigen nonchalante manier bedankt Lien al de supporters en de helpers in de zaal voor al hun inspanningen van de weken die al voorbij zijn.  "'t Was wel mee een briefke, want gelak da ze zelf zee ... ik zen nog gene professional, hé!"  En 't is toch wel schoon van Lien, da bedankske.

Dan zet iedereen zich klaar voor de show.  Maar plots een tweede verrassing: Er wordt aangekondigd dat je al mag stemmen!

"Watte, ... da kan naa toch nie!  Naa al beginne stemme ... en ze hemme nog geen noot gezongen.  Is da wel zjust?  Hemme ze da nie te vruug gezee?"

Ja, er was wel wat consternatie in de zaal.  Iedereen was echt wel verwonderd.

"Dees is er toch e bekke over, nie?"  Maar ja, we moeten het spelleke meespelen.  De gsm'ers beginnen hun werk te doen.

Gelukkig wordt er ook nog gezongen.  Lien en Guy bijten de spits af.  EN HOE!!! Ze hebben hun tanden wel stevig in dit nummer gezet:  Lien en Guy smijten zich vol in dit nummer en de zaal staat op zijn kop.  Iedereen is het roerend eens "Dees was Kaa-goe!!!"

De jury, die er naar eigen zeggen deze keer maar een beetje "voor spek en bonen" bijzit, is ook unaniem: "GROTE KLASSE.  Lien en Guy hebben hét!" En het is Wouter die de nagel op de Hulshoutse kop slaat: "Wel Joa, dik in de sjakos hé!"  Lien en Guy zijn tevreden, de jury tevreden en de zaal tevreden.  En vava, moemoe en de oma die als trouwste supporters natuurlijk weer aanwezig waren "zo fier as ne gieter"!

Ja, ze verdienen het echt wel om naar de finale te gaan en er wordt nog wat drukker gedrukt op de toetsen van de gsm's!

De andere koppels brengen hun eerste nummer.  Natuurlijk ook goed, maar in alle bescheidenheid ... toch zeker niet beter dan lien en Guy. 

De tweede beurt verloopt ook prima, maar ja ... met deze zes mensen hadden we niet anders verwacht.

Toch misschien nog een speciale vermelding voor het laatste nummer van Magaly en Adil: Ook echte klasse!

Ondertussen wordt er echter verwoed verder gestemd.  Toch heerst er een rare sfeer in de zaal "Hee dees aflevering agelek nog iet te make me ne zangwedstraad!  Stemme veu dat er gezonge is?!!!!  En zulle welle wel kunnen konkurere met Antwerpe en Gent, zo'n klaan dorpke as Hilset?  En is de Guy nie van Bredene?  da's ook nie groot! 

De twijfel is voelbaar in de zaal.  Maar niemand geeft op.  Er wordt nog steeds gestemd.  Vooral nonkel Wim weet van geen ophouden:"op maane gsm sta nog altaa nie da de laane toe zen! Dus doenek nog moa wa vet .... ge wettet noejt!"

En toen was het weer van dat! WACHTEN

*****************************************

En het verdict komt zwaar aan: Lien en Guy gaan niet naar de finale!  Ongeloof! Spijt!  "allée naa, zo ket baa en dan moeten afvalle. 't Is spaateg! 't Is ne sereuze schok veel heel Hilset." En me hemme zoè ons best gedaan.  Maar ja, me zille me nie genoeg geweest zoan.  Woe moetten der ons boa neerleggen."Knipsel

De verslagenheid is groot: "Hulshout treurt!"

Tijdens het filmpje over het parcours dat ze afgelegd hebben wordt het toch stil in de zaal. Lien heeft het duidelijk efkens moeilijk.  Maar dat mag immers.  In de zaal zijn ook tranen gevloeid, hoor.  Maar we begrepen het wel ... zo dicht bij de finale.

Ja, ... volgende week?!?  't Zal niet meer hetzelfde zijn.  Natuurlijk zijn we allemaal benieuwd wie de finale zal winnen, maar zonder "ons LIEN" is het toch anders!  En zo thuis naar 'Can You Duet' kijken ... dat gaat raar doen.  't Zal met pijn in het hart zijn dat we niet meer kunnen gaan 'Lienen'!

maar toch:

"Zemme van Hilset of zemme 't nie. We hemme het toch allemaal gehoord zeker.  't Zit erin en 't zal der uitkomen!  Ons Lien kan zinge!"

Lien, je kan met opgeheven hoofd de arena verlaten!  Voor ons blijft Lien 'De ster' van 'Can You Duet'.  Ze heeft vandaag, samen met Guy, toch nog maar eens bewezen dat ze haar plaats meer dan waard is.

LIEN, wij staan allemaal achter jou!  Wij hopen allemaal dat je de ingeslagen weg zult verder gaan.  Dan kunnen we weer terug gaan LIENEN.  Aan supporters zal het je zeker niet ontbreken.

LIEN, we wensen je al het beste en hopelijk een mooie muzikale toekomst.

Je trouwe supporters!

(LuVanHilset)

15:55 Gepost door Lien in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

maandag lu ,da herre gaa wee schoowen geschreven,mee tranen in maan ogen hem ik het geleze, ik zen toch wel een klaan bekke fier op die lien zalle da ze Hilset zowe baa iejen kreeg elken donderdag want het was wel plezant al da ik da nie meegemokt hem want ik stak alta in de studio hé mo als ik dan snachts daa nog aankwam en de leste mense nog nie weg wore en diejen uitleg dan ,het was plezant dan toch geweest ,het was goe ,het was echt klasse van hulset

Gepost door: lodde | 26-05-08

nen schoone hoop zalle awel lu die chique commentaar gen kik ook misse zalle, ge het da elke week heel goe gedaan, en de site was een plezier veu te zien Chriske
, hie zitte toch nogal klassebakke in da klein derpke eh, nie te doen, zangereskes,zagers,schrijvers
fotomakers, smsers , drinkers, werkers,lachers, mestmakers en die allemaal bijeen ,menshen das ne schoonen hoop, ik zen blij dak da ook bij hoor

Gepost door: de bregel | 26-05-08

De commentaren zijn gesloten.