19-05-08

het nieuwe werkwoord

lien 3.5j

donderdag, 15 mei  ....

We moeten gaan 'LIENEN'.

Jazeker, in de zaal te Hilset is blijkbaar een nieuw werkwoord in de maak: We moeten gaan "Lienen"!  't Is te zeggen: We moeten naar de parochiezaal om half 9 om te gaan supporteren voor Lien (.... gaan Lienen).  De zaal is weer volgelopen met fans.

De LIEN zingt vandaag met ADIL!  "Goe koppel, den Adil heeft ook een ferm stem.  Maar hoe goa da gaan met "VONKEN EN VIER" van Clouseau, ... in't Nederlands?

Naar het schijnt gingen de repetities goed en ook in de Carré, waar ook een boel supporters van Lien mee waren, was het in orde.  Dat stelt ons weer wat gerust.


Langs de andere kant weten we ook dat er geen zekerheden meer zijn.  Wie die vrijstelling gaat krijgen weet niemand.  't Zijn immers vier prima duo's.  Misschien is nederlandstalig dan toch eer een nadeel dan een voordeel .. Wie weet!


De optredens beginnen!  Magaly en Marino ... zeker in orde!  Stephanie en Jan .... ook weer knap! En dan Lien en Adil met "Vonken en Vuur".  Awel, volgens ons vlogen de vonken eraf en hebben ze allebei met vuur gezongen.  De reacties in de zaal op TV sprak boekdelen.  Den ambiance zat er daar zeker in.  En ook in onze zaal.  Het nummer werd met groot gejuich beloond.


"'t Was toch weer kei goed, zeker! En da Nederlands was ok dik in orde.  En ze hemme der echt wel plezier in gehad, da konde zo zien!"De commentaar was goed, maar er werd iets gezegd over "ee-klanken". "Waren die verkeerd? Da hemme welle wee nie gehoord.  Baa ons was da dik in de sjakos.  Moa ja,  .. wie zen welle?"


Nog 1 koppel te gaan: Guy en Sara! 
"Hola,   ... dees is ook echt wel goe!  't Zal wee ne zware strijd zijn. Dees 2 verdienen met dit nummer toch echt wel een vrijstelling.  Maa dan hemme Lien en Adil ze nie ?!?!?!?!?!


Het is weer wachten op de jury.  En die komen met hun besluit.  Voor ons toch wel een beetje een verrassing: Magaly en Marino!  "Die waren natuurlijk ook goe, maa toch, ... in de zaal werd toch gedacht aan Sara en Guy!" Maar ja, de jury wikt en beschikt.

De drie andere koppels moeten dus nog eens zingen!  Maar dan verwarring !?!?

foto-31
"Ze moete eerst toch nog es zinge?  Of moete we naa al sms-en?  Waarom moeten ze dan nog zinge?"

Dan wordt er afgeroepen in de zaal dat we nu dadelijk moeten beginnen.  De GSM's komen te voorschijn.  De eerste berichten vertrekken.  Maar dan nog meer verwarring.


"Der komt eest nog e program tussen: CSI.  Woa is da na goe vee?  Moete we een héél uur wachte op den uitslag?  En moge me dan een heel uur sms-en?


Blijkbaar weet niemand hoe het juist zit.  Dus zullen we maar door sms'en.  Blijkt achteraf dat de mensen die tijdens CSI nog gestemd hebben, TE LAAT WAREN!


Ondertussen zingen de drie koppels hun tweede liedje.  En we moeten eerlijk blijven.  We vonden het niet het sterkste optreden van ons Lien.  Het nummer lag haar blijkbaar niet zo.  Ja, de nummerkeuze speelt bij een wedstrijd blijkbaar toch ook een niet te onderschatten rol.


En dan kwam het ergste van de avond.  Het wachten.  Nog steeds werden er sms-jes verstuurd, niet wetende dat het al te laat was.


Deze CSI-aflevering duurde voor iedereen duidelijk VEEEEEEL te lang!


En dan eindelijk de verlossing!  De uitslag kwam door!  Lien was erbij met Adil. " Voila, ons job zat erop!  En we hebben ze goed gedaan." Een bronzen medaille is nu al zeker binnen voor Lien en daar zijn we trots op. En wat er verder nog uit de bus komt zullen we wel zien. Maar het verhaal, dat ondertussen al meer een sprookje is, kan voor ons al lang niet meer stuk!


Stephanie en Jan hebben minder geluk.  Spijtig dat ze wegvallen.  Toch een tof koppel zeker en ze kunnen allebei goed zingen.  Spijtig Stephanie en Jan, maar we zijn er zeker van dat we van jullie nog zullen horen.


En wij, ... wij kunnen volgende week weer gaan "LIENEN".  Donderdagavond zijn we allemaal paraat, daarvan mag je zeker zijn.

Tot dan!          ( Naar 't schijnt foto-05terug met de Guy )

LuVanHilset

klik op de foto om meer sfeerfoto's van vorige week in Vilvoorde te kunnen bekijken.

Voor meer foto's vanop de Antwerpse Sinksenfoor, geschoten door paparazzi Diane klikken op bovenstaande foto's.

Dit stempelwerk kreeg ik van de kleuters van Juf Sabine.  Mooi met dat rode hartje centraal.

 

En dit zijn nog enkele kunstwerkjes van trouwe supporters.  Bedankt Allen.

16:29 Gepost door Lien in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

...Jaja...watte... Wie had da gedacht Hilset in de halve finale en hopelijk in de finale ;- ). GEWOON U DING DOEN, U ZELF BLIJVEN EN GE KOMT ER WEL!!! Ge zijt in iedergeval al één van de zoveel winnaars want ge hebt al tot daar gehaald ;-). GOOD LUCK DONDERDAG, En doe da goe ;-) éh .

Gepost door: saskia bellens | 19-05-08

De commentaren zijn gesloten.