16-05-08

bedankt Jan en Stephanie voor de fijne tijd

jan en stepahnie

Stephanie en Jan - in het ware leven toch wel een écht koppel zeker - kregen niet voldoende stemmen van de kijker om de halve finale van Can You Duet te halen. Slechts één duo - Magaly en Marino - kreeg een vrijstelling van de jury, de drie overgebleven tweezitjes vochten het in een tweede ronde uit en moesten daarbij op de gunsten van sms'end Vlaanderen rekenen. Gevolg: vreugde bij Adil en Lien en bij Guy en Sara, treurnis bij Stephanie en Jan.

"Gouden duo"
De enige vrijstelling van de jury was dus voor Magaly en Marino, die enkel Loveshack van de B-52's moesten/mochten brengen. "Een gouden duo", sprak Ronny Mosuse wijs en liet daarbij opvallend de "diamanten en briljanten" van vorige week achterwege. Wie zijn wij om de beoordelaars tegen te spreken? We vragen ons wel af of zo'n jury wel het 'ding' van de overigens fantastische Mosuse is. Als hij zelf al toegeeft "geen kritiek te durven geven" en "niet meer te letten op valse noten"...

"Verzekering voor oren"
Het voordeel van een driekoppige beoordelingscommissie is dat er gewoonlijk toch eentje het bij het rechte eind heeft, of vooral: durft te hebben. Zo verzekerde Wouter Van Belle ons van zijn "goede verzekering voor de oren", na de valse noten in de versie van Jan en Stephanie van Keanes mooie 'Somewhere only we know'. Nog niet de Nicole en Hugo van morgen dus.

"Who's fucking Koen Wauters?"
Berchemnaar en ex-Idoolkandidaat Adil mocht het ditmaal met Lien doen, en wel in het Nederlands, met Vonken en Vuur van Clouseau. Straffe prestatie van de 18-jarige Adil ("Who's fucking Koen Wauters?", riep Roos Van Acker zelfs gedurfd uit), helaas bleek de basstem van Lien het nummer niet zo goed aan te kunnen.

George Michael of Boy George?
Guy en Sara waagden zich aan Stevie Wonders 'As', in duet ooit prachtig gecoverd door Mary J. (spreek uit: "jay", Felice) Blige en George Michael - niet te verwarren met Boy George, Felice. Verdienstelijk, zeker wel, maar dus niet voldoende om rechtstreeks door de jury naar de halve finale te worden gestemd.

Tweede ronde
Tweede ronde dan, zonder winnaars Magaly en Marino, en dus ook zonder 'Apologize' van Timbaland. Stephanie en Jan kregen als opdracht 'I knew you were waiting for me' van George Michael en Aretha Franklin. Er zijn mindere goden om te coveren. Stephanie compenseerde alweer een wat mindere Jan en werd door Roos geprezen omdat ze "meer seks op het podium" bracht. Daar zijn wij ook niet tegen, als het maar proper blijft. Maar het orgasme bleef dus uit voor de nieuwe afvallers.

"Awful, not beautiful"
Het broze 'You're beautiful' van de huilerige dekhengst James Blunt bleek een kolfje naar de hand van Adil, de ietwat zenuwachtige tiener "zonder borsthaar, maar mét veel talent", dixit Roos. "Waarom heb jij nog geen platencontract?", verzuchtte Mosuse zelfs. Maar Lien was er ook nog, om het duet compleet te maken, en zij deed jurylid Wouter Van Belle besluiten: "It Was awful, not beautiful". Van Belle gaf wel toe ook van het origineel te moeten kotsen. Maar het publiek lustte de pap dus wel en hield het koppel in de wedstrijd.

Acteertalent
'Hips don't lie' kennen we van Shakira en werd voor Can You Duet gebracht door Guy en Sara, die op zijn zachtst gezegd niet zot stonden van het nummer. Dat bleek uit het filmpje vooraf. Ronny Mosuse hoort dan wel geen valse noten, maar acteertalent kan hij wel nog onderscheiden en dat prees hij ook in de prestatie van Guy en Sara. Inderdaad, geen slechte beurt voor de gelegenheidstandem. En dat vond dus ook de VT4-kijker.

Volgende week de halve finale, met alweer nieuwbakken, door het lot gekozen duo's. (Joeri Vlemings) (verslag geleend van hln)

 

Halve finalisten "Can You Duet" bekend

16 mei 2008

Het duo (en in het echt ook een koppel) Jan en Stephanie zijn de afvallers geworden van de vierde liveshow van "Can You Duet" op VT4. Nadat eerder ook al Elke en David, Bente en Tom en Jan en Elien naar huis werden gestuurd, zijn de halve finalisten bekend.Magaly, Marino, Sara, Guy, Lien en Adil zullen strijden voor een plaats in de finale én het uiteindelijke platencontract. Volgende week moeten drie koppels het in twee rondes tegen elkaar opnemen. In de eerste ronde zijn dat Guy en Lien met "Signed Sealed Delivered" (Michael McDonald), Marino en Sara met "With or Without You" (U2) en Adil en Magaly met "I'll be there for you" (The Rembrandts). In de tweede ronde volgen Guy en Lien met "You Give Me Something" (James Morrison), Marino en Sara met "What I Like About You" (The Romantics) en Adil en Magaly met "If I ain't got you" (Alicia Keys). De uiteindelijke finale is gepland voor 29 mei. (LEE)

bron: Belga

11:15 Gepost door Lien in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.