05-05-08

LuVanHilset

Picture1 jpg46Toen ik nog veel kleiner en heel wat jonger was   ... samen met mijn peter, allé mijne vava op de foto!   Volgens ons moemoe is hij mijn engelbewaarder.  Ik denk dat ze nog gelijk heeft ook.  Vava, als het nodig is mobiliseer ze daarboven ook maar om sms'jes te sturen.

schoolfeest 5 jaar pierrot

En hier deed ik mijn allereerste optreden voor het grote publiek.  Ik zat toen bij juf Marita in de tweede kleuterklas.  Pierrot was mijn act.  Zoals je kan zien op de foto was juf Sabine  haar emoties niet de baas, het traantje moest weggepinkt worden.  Mooi hé.

Van onze vaste schrijver kregen we een verslag van donderdagavond.  Lees hieronder.

Duet-koorts in “Hilset” stijgt. 

Donderdag, 1 mei ….. 20 uur. 

Gelukkig zijn we op tijd gekomen, anders hadden we al geen plaats meer.  Ze komen allemaal voor “de Lien” van “Can You Duet”. 

Vandaag is de tweede live-uitzending.  Hoe gaat het vandaag gaan samen met haar partner ….!  Tegen half negen zit de zaal stampvol!  Jong en oud zit hier om Lien te steunen.  De kinderen (in rood-Lien t-shirt) hebben een plaatsje gevonden vooraan.  Al de stoelen zijn bezet en achteraan staat een boel volk recht.  We hebben ze deze keer niet geteld, dat was onbegonnen werk.  

De show begint.  Het wordt wat stiller in de zaal.  Lien moet nu niet eerst.  “Is dat een voordeel? ’t Was vorige keer als eerste toch onmiddellijk raak?”  Nu is het afwachten tot ze aan de beurt zijn.  

De spanning in de zaal stijgt.  Die andere koppels zijn toch ook weer goed.  Ze zullen hun beste beentje (en stemmetje) moeten voor zetten.En dan plots gejuich in de zaal.  Felice kondigt Jan en Lien aan.  Ze brengen een nummer van Brian Adams en Mel C.  Gelukkig moeten ze niet onderdoen voor de andere koppels. 

“Jawel, ’t is dik in orde!” Iedereen zit nu stil te luisteren.  “Ze kennen allebei hun tekst.  Daar kan al niks van gezegd worden.  En de show mag er ook zijn.  En zingen kunnen ze ook, dat hoor je toch zo!” 

LUID APPLAUS: het nummer is gedaan.  Felice vond het OK!  Maar hoe zit het met de jury.   Bij Ronny en Roos is het in orde.  “Pardon, wat zegt die Wouter nu!  Vals gezongen??? Da hemme welle nie gehoord!!!   Da klonk toch goe?  Horen welle dan zo slecht?”   ‘t Wordt efkens stil in de zaal.  Dan klinkt er een afkeurend gemompel, … zo van:” Da kan toch niet … en hee die wel goe geluisterd?”
Maar langs de andere kant moet dat toch ook wel ne specialist zijn.  Misschien hoort die wel beter dan welle?”
 

Iedereen heeft zijn eigen mening over de commentaar.  Hier was niemand het eens met dat ene jurylid.  Wij hebben niks vals gehoord en blijven bij onze mening dat het tof was,  …. kei-goed, ….dik in orde!
 

Ook bij Lien en Jan is er een beetje ongeloof te zien op hun gezicht.  Zij voelden het blijkbaar ook niet zo aan. “(Felicé) … En wat vind je van die commentaar , Lien?”  “’k Weet niet, … maar dan luister ik toch liever naar de Ronny!Awel Lien, GROOT GELIJK! WIJ OOK! 

Maar er komt nog een nummer.  Het wordt terug stil in de zaal want Sara en Adil brengen een prachtig nummer: rustig beheerst en met vééééél gevoel gezongen!  Knap gedaan. 

En dan is het afwachten op het oordeel van de jury: nominatie of niet! 

“’t Is nie war hé!  Hoe kan dat nu?  Lien en Jan genomineerd!” 

De keuze van de jury slaat in als een bom! De zaal beeft op zijn grondvesten.  “Wel verdikke, nu is’t aan ons.  Welle kunnen wel niet zingen maar sms’en, bellen en werken met de rode knop van onze digibox is onze specialiteit.  We gaan ze er door sleuren!!!  Rap want we hemme niet veel tijd.”De gsm’s komen boven.  Iedereen is druk in de weer:” ‘k hem hier geen goei ontvangst … ik ga buiten!  Wat moet ik weer sturen?  Welke nummer heeft Lien? …. “ 

De duet-koorts stijgt! Iedereen doet zijn best.  Lien MOET erin blijven, daar moeten we voor zorgen!  Er zijn er zelfs die met 2 gsm’s tegelijk bezig zijn.  Een tijdje is het vrij stil in de zaal … maar niet rustig!  Hoeveel er gestemd wordt weet niemand, maar we doen zeker wat we kunnnen TOT de lijnen dicht gaan. 

“Watte, … nu al!?!” 

Toen kwam het ergste: WACHTEN, niet weten of het gelukt is!  Naarmate de druk stijgt, stijgt ook de druk aan de toog.  Sommigen lijken hun zenuwen te willen verdrinken.  Pa Lien lijkt uiterlijk kalm en de grootouders ook.  Maar innerlijk slaan de zenuwen toe.

WIE VAN DE DRIE?  De telling is gebeurd!  De deurwaarder brengt de uitslag.  Het eerste koppel dat door mag is ……………………………………………………………… Lien en Jan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

Al de ingehouden spanning komt vrij.  Het is ons gelukt.  Ze is er nog bij.  Volgens ons zeker terecht.  De pintjes gaan vlot over de toog en er wordt zelfs al een dansje geplaceerd. 

We voelen wel mee met het koppel dat het niet haalde, maar het kan de vreugde niet teniet doen.  Nee hoor, HILSET FEEST want Lien gaat door.  We krijgen bericht dat ze nog naar de zaal komt, samen met Jan en Stephanie! 

“Echt wa?, … dan blijven we nog efkens.” Die ‘efkens’ is wel stevig uitgelopen! 

Als lien en de andere twee deelnemers arriveren zit de zaal nog vol volk.  Er worden al heel wat foto’s genomen met de 3 duet-kandidaten, mar toch vooral van ONS Lien.  Omdat niet iedereen onmiddellijk bij Lien kan, beginnen enkelen spontaan op de tafels te dansen, kei brrrrrrrrrrrrritttttttttt. 

En dat ze in Hilset kunnen feesten, … ze zullen het geweten hebben . 

PROFICIAT LIEN 

Wij zijn er volgende week terug. 


LuVanHilset

 

16:45 Gepost door Lien in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

diamant as ge die portretten nu nog bezie van vrieger da zie gr toch al een podium meske in doe donderdag
gewoon je ding lien en singsing de platen van het vt4 gebouw

Gepost door: ditser | 05-05-08

schoon gedaan merci lu-ke en chris ,da herre gelle wee schoowen geschreven,de vava zal content zaan hie boven en zeker die engeltjes en ok die dieveltjes ingang zetten vee te sms-e,en woo is den taat henne da ze int school op da podium stond, da is sjust 20jaar gelejje,mss heeget der alta wa ingezete dan, tis brit allemool !!!!!

Gepost door: lodde | 05-05-08

helaba allee het weer woensdag, morgen is weer zover.
den tv zal opstaan en gsm in aanslag, maar hopelijk hebben we die ni nodig.
lien ga er voor we wensen je het allerbeste
gogogogogogogo en doe het super he(mo do twaafelekik ni oon zalle) groetjes ikke

Gepost door: ikke | 07-05-08

De commentaren zijn gesloten.